Sretan vam Međunarodni dan obrazovanja: Učimo dok smo živi!

24. siječnja 2022.

Tema: Orsus grupa

Opća skupština UN-a donijela je u prosincu 2019. godine, na poticaj Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO), odluku da se 24. siječnja proglasi Međunarodnim danom obrazovanja.

Naime, porazna je činjenica da prema zadnjim istraživanjima, više od 258 milijuna djece i mladih još uvijek ne pohađa školu; 617 milijuna djece i adolescenata ne zna čitati niti pozna osnove matematike, a oko četiri milijuna djece i mladih izbjeglica ne ide u školu. Upravo zbog kršenja njihovog prava na obrazovanje svrha je ovog dana usmjeriti pozornost vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.

Obrazovanje pokreće gospodarski rast i društvenu povezanost

To je ujedno i važna prilika za proslavu temeljne uloge obrazovanja u stjecanju vještina, vrijednosti i znanja. Jer, obrazovanje pokreće gospodarski rast i društvenu povezanost, a imat će i ključnu ulogu u rješavanju izazova s kojima se čovječanstvo suočava.

Iako je u prvi plan pažnja usmjerena prema obrazovanju djece i mladih, podjednako je važno istaknuti i ulogu obrazovanja odraslih osoba jer unaprjeđenjem znanja, vještina i ostvarenja nađih individualnih ciljeva, bilo profesionalnih ili osobnih, prvenstveno radimo dobro sebi.

Premda se važnost cjeloživotnog učenja posebno ističe u vrijeme gospodarske krize, kada je smanjena ponuda poslova ili radne snage za podređena područja, važno je istaknuti kako stalnim učenjem svaki pojedinac povećava svoju konkurentnost na tržištu rada ali i lakše uključivanje u sve aspekte društvenog života. Istodobno, vrijednost znanja i vještina koje svaka osoba stječe u obrazovnim programima daleko nadilaze neposredne potrebe tržišta rada. To su važni elementi njihove ukupne socijalne inkluzije, svakodnevnih životnih potreba, ali i jačanja njihova samopoštovanja!

Orsus Grupa nudi edukaciju prema međunarodnim standardima

Tim se činjenicama vodi i naše Orsus učilište koje ne provodi samo obrazovanje u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja i vještine, nego i svakom pojedincu želimo omogućiti verifikaciju postojećih i stjecanje novih znanja i vještina. Svojim poslovnim partnerima nudimo rješenja kroz edukaciju prema međunarodnim standardima kako bi novo stečenim znanjima i vještinama bili konkurentniji na tržištu rada.

A svjesni smo da svaki naš polaznik, nakon novostečenih znanja dobije i potrebno samopouzdanje koje ga vodi ne samo ka uspjehu na poslovnom, nego i na privatnom planu!

Povezani članci