O nama

Orsus grupa djeluje na području upravljanja sustavima sigurnošću, fokusirajući se na zaštitu na radu, zaštitu od požara, zaštitu okoliša te tehnička ispitivanja.

 

Kao jedna od vodećih hrvatskih tvrtki na području našeg djelovanja, pružamo cjelovita rješenja u skladu sa zakonskim regulativama, čime svojim klijentima uvelike olakšavamo svakodnevni rad te im omogućujemo bezbrižno poslovno djelovanje.

 

Izvrsnost kao glavna vodilja našeg poslovanja

Imajući izvrsnost na umu, svi naši koraci prema klijentima, ali i prema radnom kolektivu u sebi imaju veliku dozu proaktivnosti. Upravo proaktivnost izdvaja nas od konkurencije, čineći nas pouzdanim partnerom koji analizira i propitkuje potrebe i situacije kako bi klijentima pružio ono što trebaju, a ne samo ono što traže. Ustupajući relevantne i provjerene informacije, platformu i znanje te prateći promjene na području upravljanja sigurnosti, aktivno stvaramo partnerske odnose sa svojim klijentima.

Sama činjenica da mnogi naši partnerski odnosi traju godinama potvrda su kako izvrsnost u poslovanju nije samo naša filozofija, već i rezultat rada svih zaposlenika Orsus grupe.

Naše temeljne vrijednosti

 • Izvršavamo preuzete obveze i dovršavamo svoj posao do kraja, ne očekujući da ga netko drugi obavi umjesto nas, uočavajući i rješavajući one probleme za koje smatramo da ih je potrebno riješiti. Svatko od nas odgovoran je za sebe i svoj posao, ali i za uspjeh i dobrobit tvrtke u cijelosti – dajući svoj maksimalni doprinos u poslu, pronalazimo najbolja ostvariva rješenja na zadovoljstvo svih uključenih strana. Resursima tvrtke upravljamo prema načelima dobrog gospodara.

 • Povjerenje i poštivanje među suradnicima i partnerima, osnova su svakog kvalitetnog odnosa. Integritet i osobnost svakog pojedinca poštujemo, kao što uvažavamo različitost mišljenja, kultura i običaja. Promičemo otvorenu komunikaciju. Za ostvarenje naše vizije jednako su važni naši zaposlenici i partneri koji se mogu osloniti na nas, te smo odlučni u njegovanju i poticanju odnosa uzajamnog povjerenja i poštovanja.

 • Razvijamo osjećaj zajedništva i kolegijalnosti unutar tvrtke. To se osobito odnosi na pružanje stručne pomoći, međusobne pomoći, savjeta, razmjenu iskustava, mentorianje mlađih kolega i otvoreni protok informacija kako bi svi bili na istoj razini sposobnosti i znanja. Poštivanjem različitosti i sagledavanjem činjenica i situacija iz različitih kuteva pridonosimo podizanju radne i timske razine unutar tvrtke.

 • Razmišljamo na koji nalin riješiti problem, bez žaljenja, stvaramo proaktivnu i konstruktivnu klimu u timu. Težimo postizanju onog o čemu govorimo i pišemo, a temelj toga je pozitivna okolina kojom smo svakodnevno okruženi. Među ostalim, to uključuje i pridržavanje svih mjera zaštite na radu. U održavanju radnog elana vodimo se željom za uspjehom i postignućima, a podržavamo iskrene i pozitivne, kolegijalne odnose, odobravamo ih, gradimo i u njima sudjelujemo.

 • Biti proaktivan podrazumjeva poduzetnost i inicijativu, kao i spremnost preuzimanja odgovornosti. Nužno je razmišljati uvijek nekoliko koraka unaprijed kako bismo predvidjeli potrebe naših partnera i na njih na vrijeme reagirali. Od nas se očekuje proaktivan odnos prema radu i samoinicijativnost u rješavanju zadataka, te osobito pravodobnost u poduzimanju odgovarajućih aktivnosti.

 • Stjecanje novih kompetencija osobna je odgovornost i obveza svakog od nas, a kreativni pristup radu, otvorenost za nova znanja, prijedloge i iskustva, kao i sposobnost produkcije novih ideja, posebno cijenimo. Razvijamo i proimjenjujemo sustav evaluacije učinka te mijenjamo ono što nije bilo dobro, kontinuirano usklađujući procese i procedure sukladno promjenama koje se događaju.

 • Naša efikasnost i efektivnost među ključnim su faktorima podrške našim partnerima u području zaštite na radu. Takav pristup uključuje razvijanje njihovog povjerenja, što postižemo proaktivnim pristupom radu, predviđanjem njihovih potreba i informacijama. Kako bismo isto mogli ispuniti kontinuirano pratimo stanje u zaštiti na radu, te aktivno djelujemo težeći izvrsnosti. Želimo biti najbolji u onome što radimo.

Bitne informacije

 • Naziv

  ORSUS grupa d.o.o. za tehnička ispitivanja i analizu

 • Skraćeni naziv

  ORSUS grupa d.o.o.

 • Sud osnivanja

  Trgovački sud u Zagrebu

 • Temeljni kapital

  20.000,00 kn (uplaćen u cijelosti)

 • Vlasnici

  Tomislav Katić, član društva

 • Osobe ovlaštene za zastupanje

  Tomislav Katić, direktor

 • OIB

  69136095857

 • MB

  04210743

 • Banka

  Privredna Banka Zagreb d.d.

 • IBAN

  HR 16 2340 009111 0654 888